Son Dakika Yöresel Haberler 

Kolbastı’nın Kitabı Yazıldı

Karadeniz Bölgesinde günün konusu haline gelen, Kolbastı oyunu için bir kitap yazdı.

Giresun Tirebolu’lu, yazar ve tv programcısı Özkan Köse; geçtiğimiz yıla damgasını vuran ve çıkış yeri tartışma konusu olan, zaman zaman Karadeniz Bölgesinde günün konusu haline gelen, Kolbastı oyunu için bir kitap yazdı. 

20 yılı aşkın bir süredir İstanbul’da ikamet aden yazar, kitaplara düşkünlüğü nedeniyle eğitiminin ardından bu alana ağırlık vermiştir. Özel bir yayınevinde çalışmasının yanı sıra, yine özel bir tv kanalında program yapımcılığını sürdürmektedir.

Yazar kitabının başyazısında: “Uygarlığın ilk oluşumundan bu yana müziğin insanoğlunun hayatından bir parça olarak bu güne kadar geldiğini, bundan sonrada böyle devam edeceğini ifade etmektedir. 

Kol havası, kolbastı, hoptek, foroz kesmesi gibi çeşitli isimlerle anılmaya başlayan, genel olarak KOLBASTI adı ile öne çıkan bir Karadeniz oyunu, son zamanlarda bölge dışına da çıkarak Türkiye’yi hatta Avrupa’yı dahi etkisine almış görünüyor. 

Bir Karadenizli olarak bu durumdan onur ve gurur duymamak mümkün değil. Ancak; Kolbastı üzerinden, Giresun ve Trabzon gibi iç içe geçmiş bir medeniyetin çatıştırılmak ve ayrıştırılmak istenmesine üzüldüğünü ifade eden yazar; Bu tartışmalardan rant sağlayan sözüm onlara kimi isimler tartışmaları tırmandırırken, her şeye rağmen oyunun Dünya’da kabul görmesi sevindirici. Kolbastıya dair birkaç sözden öteye gitmeyen metaryeller haricinde elle tutulur bir çalışma olmadığını gözlemlediğini ifade eden yazar, Bu boşluğu doldurmak adına bir eser hazırlamayı ve değerli okuyucuların beğenisine sunmayı amaçladığını ifade ediyor.

Ayrıca; kitapla birlikte sunulan CD eşliğinde kolbastıyı ders ders öğrenmek mümkün olabilecek ve CD içerisinde yer alan kliple oyun icra edilebilecek.

Yazar iletişim: [email protected]

Yayın evi      : Kainat Kitaplar

Gsm             : 0 532 383 59 13 (Taner Çakıl) 

Haber: Dursun Demir

En son Haberler

One Thought to “Kolbastı’nın Kitabı Yazıldı”

  1. ÖZKAN KÖSE

    Bu çalışmamı dikatte alarak haber yapan başta Aydındere Haber Portalı editörü ve yazarı Sn. Dursun Demir olmak üzere; bu habere sayfalarında yer veren siz değerli hemşehri, kültür ve kitap dostlarına; online haber portallarımıza teşekkürlerimi sunar, çalışmalarınızda başarılarınızın daim olmasını dilerim. Ümit ederimki; bu haber ses getirerek, insanımız kültürel değerlerinin farkındalığında olur..Sevgi ve selamlarımla
    (ÖZKAN KÖSE – [email protected] )

Comments are closed.